Élete végéig törleszthet „István”

1,5 milliárdot fizethet sárga csekken. „A döntésnek súlyos következményei vannak az átlagember életére.”

MNO
2016. 01. 14. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felperes azzal védekezett, hogy meghatalmazással vette fel a pénzt, és azonnal átadta a cég ügyvezetőjének, ahova azonban nem jelentették be. A bíróság szerint „István” nem tudta igazolni, hogy megtörtént a pénzt átadása.

Debreczi Géza ügyvéd elmondta, hogy a döntésnek súlyos következményei vannak az átlagember életére. „Ha valaki a nagymamája kérésére, az ő kártyájával felveszi a nyugdíját, de a nagymamája később nem tudja pontosan megmondani, mikor, hogyan és milyen összeggel számoltak el, és ezt nem tudja máshogy igazolni, ez alapján neki kell adózni a pénzből” – jelentette ki.

Hozzátette, hogy részletekkel csak a Kúria írásos indoklásának kézhezvétele után tud bővebben nyilatkozni.

„Meg vagyok döbbenve, nem tudom, mihez kezdjek” – nyilatkozta „István” az Indexnek.

A Kúria határozata minden jel szerint végleges, ugyanis sem az Alkotmánybírósághoz, sem Strasbourg-hoz nem lehet tovább menni.

A férfi korábban kézhez kapott három, összesen egymilliárd forintot meghaladó összegű sárga csekket. Jelezte, hogy strómannak használta őt egy építőipari cég, ahová be sem jelentették. A társaság számlájáról megbízottként összesen másfél milliárd forintot vett fel. Mivel nem tudja igazolni, hogy a pénzt átadta a cég képviselőjének, a NAV az ő vagyongyarapodásának tekinti a teljes kivett összeget, ráadásul az elmaradt adót és bírságot, 1 005 386 709 forintot is tőle követeli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.