Élményközponttá alakítanák át Ferihegy 1-et

Az 1950-ben átadott, akkor korszerű, modernista utasforgalmi épület több éve kihasználatlanul áll.

MTI
2016. 01. 13. 6:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1950-ben átadott, akkor korszerű, modernista – mára műemlék – utasforgalmi épület, az 1-es terminál Ferihegyen több éve kihasználatlanul áll. Miután 2012-ben a Malév csődbe ment és a forgalmat a 2-es terminálkomplexumba helyezték át, a tíz éve korszerűen felújított és ezért Europa Nostra-díjjal kitüntetett épületben csak irodák maradtak. Somogyi-Tóth Gábor a lapnak elmondta: itt lehetne berendezni a magyar repüléstörténet jelenét és jövőjét bemutató látogatóközpontot, a 2-es terminál mellett működő repülőskanzenből pedig áttelepítenék az egykori Malév-repülőgépeket és a különleges földi járműveket.

A klasszikus kiállítás, szimulátorközpont, vetítések, szemléltetőeszközök és a néhány kisebb, történeti gép mellett étterem és ajándékbolt is helyet kapna. Emellett építenének több kisebb vagy egy nagyobb üvegcsarnokot, ahol a további, kisebb repülőket és légi eszközöket mutatnának be. Az Aeropark vezetője hangsúlyozta: a tervek megvalósítása sok pénzbe kerülne, de már tárgyalnak az elképzeléseikről kormányzati képviselőkkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.