Felmondtak a győri sebészek?

A Magyar Nemzetnek az intézmény igazgatója cáfolta a felmondás hírét, de azt elismerte, hogy vannak bajok.

MNO
2016. 01. 13. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszava adott róla hírt, hogy egy kivétellel az összes győri sebész beadta felmondását még a délelőtt folyamán. A lap szerint a kórház tárgyal a tizenkét orvossal, tájékoztatást későbbre ígértek.

A Magyar Nemzetnek Tamás László János, a győri kórház főigazgatója cáfolta a hírt, mint mondta: szó sincs felmondásokról, egy sebész sem hagyta ott a kórházat az elmúlt egy hónapban. Mint kifejtette: három héttel korábban a sebészek egy elkeseredett hangvételű levelet juttattak el arról, hogy a terheléseik miatt szeretnék, ha a kórház egy méltányosabb ügyeleti díjat tudna biztosítani nekik. Ez a levelet egyébként Tamás László tájékoztatása szerint 16-an írták alá a 20-ból, velük tárgyalt a kórház. – Egy megbeszélésre hívtuk be őket arról, hogy mi az intézmény álláspontja, és milyen helyzetben vagyunk gazdaságilag. Ígéretet tettünk arra: keressük a lehetőséget a többlettámogatásra, de jelen pillanatban erre nincs mód – közölte a főigazgató.

Az 1001 orvos hálapénz nélkül nevű Facebook-csoportban arról írtak a cikk alatti kommentekben: a felmondásokat a sebészek már korábban letétbe helyezték, és márciusban aktiválódnak majd.

A Magyar Nemzet korábbi írásából kiderül, hogy nem csak Győrben és nem csak a sebészek vannak rossz helyzetben. Az altatóorvosoknak egyes esetekben 36 órás munkanapot kénytelenek lenyomni, nem éppen angliai fizetésért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.