Gyurcsány cégét feljelentette a kormány

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára személyesen írta alá a beadványt.

MNO
2016. 01. 07. 23:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának január 7-i adásában a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta, hogy december 22-én, személyesen írta alá azt a beadványt, amelyben a kormány hivatalos vizsgálatot kért az Altus Zrt. ellen. Csepreghy Nándor elmondta, hogy a dokumentumot egyenesen Giovanni Kesslernek, az Európai Csalásügyi Hivatal főigazgatójának címezte.

A politikus szerint az európai közbeszerzési szabályok értelmében ki kell zárni a közbeszerzésekből azt, akinél fennáll a politikai összeférhetetlenség. A politikai összeférhetetlenség ebben az esetben Csepreghy szerint az, hogy egy aktív pártpolitikus egyszemélyi tulajdonában lévő cég pályázott az Európai Bizottságnál ellenőrző feladatok végrehajtására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.