Lázár: Orbán kérésére találkoztam Csányival

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szeret szurkálódni Tarlóssal, és átvenné a BKV kezelését a fővárostól.

MNO
2016. 01. 16. 10:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem gondolom, hogy különutas lennék” – kezdte az ATV-nek adott interjúját Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Elmondása szerint Csányi Sándor OTP-vezérrel való találkozását Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezte. „A miniszterelnök úr azt kérte tőlem, hogy ha időm engedi, igyak meg egy kávét Csányi Sándorral” – mondta Lázár, azt azonban nem árulta el, hogy békülésnek tekinti-e a megbeszélést, de nem esett szó arról, hogy Lázár korábban uzsorásnak nevezte Csányit.

Tarlós István főpolgármesterrel fennálló viszonyáról azt mondta, úgy tűnik, kedvüket lelik abban, hogy időnként megszurkálják egymást. Szerinte egyébként az állam átvehetné a BKV teljes működtetését is a fővárostól.

Amint arról már beszámoltunk, beszélt arról is, hogy Orbán Viktorhoz csupán munkakapcsolat fűzi, barátság nem.

Készen állnak a Századvég kormány számára készített tanulmányai, a harmincezer oldalas anyagot azonnal nyilvánosságra hozzák, amint a Kúria így dönt – jelentette ki a miniszter.

Szót ejtett Paks II.-ről is, szerinte az Európai Bizottság téved, amikor úgy vélekedik, hogy a beruházás a jelenlegi energiaárak mellett nem fog tudni állami támogatás nélkül működni. Hozzátette: fél éven belül Magyarország lehívhatja és le is fogja hívni az erőmű építésére folyósítandó orosz hitel első részletét.

A Hosszú-ügyről is kérdezték a minisztert, aki azt mondta: az úszás az egyetlen sportág, amit szeret, de csak kívülállóként, magánvéleményként mondta azt, hogy aggódik a jövőjéért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.