Még kevesebb zöld maradna a Ligetben

Papíron zöldfelületnek számít a víztükör és az épületen belül telepített kert is.

MNO
2016. 01. 21. 7:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy papíron mégse így legyen, zöldfelületnek számít a víztükör és az épületen belül telepített kert is – írja a Vs.hu. A Fővárosi Önkormányzat január 15-én tette közzé, hogy egy héten át, vagyis most péntekig lehet véleményezni a Városligeti építési szabályzat tervezett módosítását és a környezeti hatásokat összegző tanulmányt.

A Budapest.hu honlapon közzétett munkaanyagokban az szerepel, hogy a zöldfelület nagyságának megőrzése teljesíthető. Az is kiderül azonban, hogy ehhez az szükséges, hogy a zöldfelületbe beszámítson a vízfelületek összterületének – tehát például a városligeti tónak – 75 százaléka, az állatkert területén épülő Biodóm fedett, mesterséges klímával alakított parkja, a parkolóhelyek gyeptéglái, és különböző mértékben a tetőkertek és zöldtetők is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.