Megkezdték a Mahir oszlopainak helyreállítását

A keddi bírósági végzés nyomán máris nekiláttak a hirdetőeszközök visszahelyezésének az Andrássy úton.

P. T.
2016. 01. 13. 13:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 169 hirdetőoszlopot bontott el a főváros, melyeknek a pótlását ma délután kezdte meg a Mahir – mondta el portálunknak Puskár Anett, a cég tanácsadója. Kiemelte: az Andrássy útról korábban 4 oszlopot vittek el, ezeknek a pótlása ma fél kettő óta folyamatban van.

Puskár Anett kiemelte, hogy nem azokat az oszlopokat állítják helyre, amelyek a Drone Media Studio felvételein is láthatók, ugyanis ezekhez továbbra sem férnek hozzá. – Ezeket az oszlopokat már többször is kértük hivatalosan, ma is küldtünk ezzel kapcsolatban levelet a főváros illetékes cégének, mivel a bírósági végzés lehetővé teszi, hogy mind a 644 oszlopot rendeltetésszerűen használjuk – hangsúlyozta.

Szerdán nap közben lapunk munkatársai arra figyeltek fel, hogy az Üllői úton a BKV teherautójáról a hirdetőoszlopok tetejét visszateszik a helyükre. A dolgozók azt mondták, helyreállítási munkát végeznek. Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója ezzel kapcsolatban lapunknak elmondta: a Mahir-oszlopok bontásával korábban megbízott Budapest Közút Zrt. a BKV-tól mint alvállalkozótól kért két teherautót, amelyet szállításra használtak.

Puskár Anett kiemelte: korábban, mikor az oszlopbontók még csak készülődtek a hirdetőeszközök eltávolítására, meglazították az aljukat vagy leszedték a kalapjukat, hogy később egyszerűbb legyen leemelni a szerkezetet. – Úgy tudjuk, ma ezeket állították helyre – közölte a tanácsadó.

Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. jogi képviselője a már részben elbontott hirdetőoszlopok helyreállítását az MNO-nak úgy értékelte: jól teszi a főváros, hiszen ez egy kárenyhítő magatartás, ám még jobban tennék, ha az elbontott 169 oszlopot is önként, megfelelő műszaki állapotban visszaállítanák a helyükre, vagy megtérítenék az okozott kárt. Elmondta: éppen azért indítottak január 4-én egy új pert a főváros ellen – amelyben 600 millió forint kárbiztosítéki letét megfizetését követelik a fővárostól –, hogy az általuk okozott kárnak legyen fedezete.

– Miután az oszlopok elbontása kapcsán Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Kocsis Máté tanácsnok korábban a karhatalom bevetéséről beszélt, most – az oszlopbontást megtiltó bírósági végzés tükrében – az lenne a tisztességes, ha az oszlopok visszahelyezésében is segítene a karhatalom – jegyezte meg ironikusan az ügyvéd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.