Mégsem mondanak fel a Petz Kórház sebészei?

Úgy tűnik, fordulat állt be az ügyben.

MNO
2016. 01. 15. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Népszava információiból kiindulva, egy kivétellel az összes győri sebész beadta felmondását szerdán, melyet az intézmény igazgatója cáfolt, de azt elismerte, hogy vannak bajok. Tamás László János akkor kifejtette: három héttel korábban a sebészek egy elkeseredett hangvételű levelet juttattak el arról, hogy a terheléseik miatt szeretnék, ha a kórház méltányosabb ügyeleti díjat tudna biztosítani nekik. Ezt a levelet 16-an írták alá a 20-ból, velük tárgyalt a kórház. „Egy megbeszélésre hívtuk be őket arról, hogy mi az intézmény álláspontja, és milyen helyzetben vagyunk gazdaságilag. Ígéretet tettünk arra: keressük a lehetőséget a többlettámogatásra, de jelen pillanatban erre nincs mód” – közölte akkor a főigazgató.

Úgy tűnik, az ügyben csütörtök késő este fordulat állt be: mint a Kisalföld megtudta, a tizenhat sebész levelét egyelőre visszavonta, ami azt jelenti, hogy tömeges felmondás biztosan nem lesz a sebészeten, s ha a kedélyek lecsillapodnak, akkor kicsivel nyugodtabb körülmények között lehet tovább tárgyalni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.