Mészáros Lőrinc kezébe kerül az eszéki klub

A felcsúti cég 626,2 millió forint letétet helyezett el az NK Osijek labdarúgóklubért.

MNO
2016. 01. 04. 9:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról az MNO is beszámolt: a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nyilvános ajánlatot tett az eszéki NK Osijek labdarúgóklub részvényeire. A horvát klub megvásárlására végül egyetlen érvényes ajánlat érkezett, méghozzá – a városi tanács szilveszter előtti bejelentése szerint – a felcsúti Mészáros&Mészáros Kft. részéről – írja a Rangado.hu.

A magyar társaság többségi részesedést szerez a horvát cégben, és átveszi annak teljes irányítását, ezzel megmenti a csődtől – számol be az eszéki klub hivatalos honlapja. A kétmillió eurós (626,2 millió forint) letétet elhelyező Mészáros Lőrinc eddig teljesítette a feltételeket.

A városi tanács illetékese a Rangado.hu-nak elárulta, hogy a felcsútiak akkora tulajdonrészt akarnak szerezni, ami biztosítja számukra a zökkenőmentes döntéshozatalt. Január közepén várható döntés. A polgármester szavaiból kiderül, hogy az új tulajdonos a klub összes adósságát és a korábban keletkezetteket is rendezi február végéig, ami összességében a 24 millió kunát is elérheti.

A felcsúti cég eddig az eszéki klubot működtető gazdasági társaság 62 százalékának megvásárlásáról tudott megállapodni, és 320 ezer kunát (13,1 millió forint) fizet mindezért – írja a Nogometplus.net. A cikk részletesen kitér arra, hogy ki is valójában Mészáros Lőrinc. Szóba kerül az Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolata, a földtámogatások, a disznóhizlalda, a vagyonnyilatkozat-ügy, a Puskás Akadémia, valamint a cégei is, amelyeknek az értéke az elmúlt három évben a tízszeresére nőtt. A szerző szerint aligha véletlen, hogy éppen az OTP Bank – amelynek első embere egyben az MLSZ elnöke is – áll Mészáros mögött az eszéki ügyben is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.