„Mirelitté fagytunk, amikor meghallottuk a rendőrautó szirénáját”

Rendőrök mentették meg az idős debreceni házaspárt.

MNO
2016. 01. 05. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házaspár egy bánkúti panzióban szállt meg, és egy kis sétára indultak délután háromkor a Petőfi-kilátóhoz. A visszafelé vezető úton azonban hamar besötétedett, így eltévedtek, és hiába kiabáltak órákig, senki nem volt a közelben.

A rendőrök a bejelentés után rögtön elkezdték a keresést, azonban csak két óra múlva, éjjel negyed tizenkettőkor találták meg az átfázott és könnyebben megsérült házaspárt. A 78 éves nőt és a 83 éves férfit szálláshelyükre vitték, majd a mentőszolgálat munkatársai ellátták őket.

Az asszony levelében felelevenítette a rettegést, amit érzett:

„Százszor elesve, segítségért kiabálva az iszonyatos sötétségben és hidegben egyszer csak megcsörrent a mobilom, és valóban a Miskolci Rendőrkapitányság szolgálatában álló ügyeletes tisztje jelentkezett, hogy elindult egy járőr a felkutatásunkra. Mirelitté fagytunk, amikor meghallottuk a rendőrautó szirénáját, ekkor már zokogtam és reszkettem. Ránk találtak! Az egyik fiatalember levette a dzsekijét, és rám adta. Boldog újévet kívánunk minden hős rendőrnek és Önnek is.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.