Miskolci feketekassza: perelhet a vállalkozó

Az ügyet kirobbantó vállalkozó kapcsolatban állt a borsodi megyeszékhely városvezetésével.

Katona Mariann
2016. 01. 21. 7:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lakatos Miklós a Magyar Nemzethez eljuttatott e-mailek szerint több üzenetet is váltott egy nővel, aki a leveleket polgármesteri titkárságvezetőként írta alá. A e-mailekben arról a cégről van szó, amelyet közösen hozott létre Lakatos felesége, illetve Kovács Zsolt, Kriza Ákos miskolci fideszes polgármester korábbi kabinetvezető-helyettese.

Lakatos lapunknak azt mondta: a közös céget azért alapították, hogy annak keretében végezzék majd a diósgyőri stadion bontását. Azt ígérték neki, hogy amennyiben besegít Kriza Ákos kampányába – még 2014 őszén –, övé lehet a munka. Ez azonban nem valósult meg. Lakatos állítja, hogy a cég kapcsán tartoznak neki körülbelül 2 millió forinttal és az elmaradt haszonnal, emiatt később várhatóan polgári pert indít az önkormányzattal szemben, és feljelentést tesz hivatali visszaélés miatt.

Lakatos korábban arról is beszélt, hogy a kampányban a kiadásaira az önkormányzat épületében kapott feketén pénzt, összesen több millió forintot. Emiatt a Jobbik a rendőrséghez fordult, szerintük a hatóságnak kell választ adnia arra, hogy van-e Miskolc fideszes vezetésének feketekasszája, illetve történtek-e a 2014-es választásokkal összefüggésben bűncselekmények. Feljelentésük jelenleg a megyei főkapitányság bűnügyi igazgatóságának vizsgálati osztályánál van.

Kriza Ákos egyébként rágalmazás miatt feljelentést tett Lakatos ellen. Azt állítja, soha nem találkozott a férfival, sem ő, sem az önkormányzat nem volt és nincs jogviszonyban vele, az önkormányzatnak pedig nincs feketekasszája.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.