Nem kapja vissza oszlopait a Mahir

Az azokat tároló cégnek állítólag nincs intézkedési hatásköre.

MNO
2016. 01. 15. 16:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, korábban a Drone Media Studio egy videófelvételt tett közzé arról, hogy milyen körülmények között tárolják az elbontott hirdetőoszlopokat. Megkeresésünkre Puskár Anett, a Mahir Cityposter Kft. tanácsadója elmondta: már több kérelmet beadtak a videón látható telephely gazdájához, vagyis a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.­-nek, hogy visszakaphassák a reklámhordozókat. A cégnél ugyanakkor azt közölték: nekik nincs intézkedési kompetenciájuk, ezért a fővárosi önkormányzathoz kell fordulni.

Még az sem biztos, hogy a Mahir használni tudná a betonból kitépett utcabútorokat, szakértővel kellene felméretni, hogy mennyire károsodtak – közölte Puskár Anett. Az utcára csak azok az oszlopok kerülhetnének vissza, amelyek használatra képes állapotban vannak, vagyis nem nyomódtak meg, nem korrodálódtak, és más bajuk sem esett – tette hozzá a tanácsadó.

Idei tiszteletdíjukból fizessék meg a Budapestnek okozott kárt azok a képviselők, akik korábban támogatták a Mahir Cityposter Kft.-vel 2006-ban kötött szerződés rendkívüli felmondását – mondta el Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke. A Hír TV tudósítása szerint a politikus azzal indokolta a kezdeményezést, hogy a bíróság kedden megtiltotta a fővárosnak a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó cég hirdetőoszlopainak bontását. Hozzátette: már most látható, hogy az erre a célra elkülönített 150 millió forint nem fedezi majd a cég kártalanítását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.