Nem megy minden egyenruhás Balogékkal üdülni

Több mint négyezer, a határon szolgálatot teljesítő rendvédelmi dolgozó foglalta le üdülését a kormány ősszel indított programja keretében.

MTI
2016. 01. 16. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány ősszel döntött arról, hogy a schengeni külső határon szolgálatot teljesítő rendőröknek és családtagjaiknak az új Erzsébet-program részeként üdülési lehetőséget biztosít – emlékeztetett.

Hangsúlyozta: az ország teljesítőképességét tette próbára az ősszel Magyarországra nehezedő migrációs nyomás. Köszönetet kell mondani azoknak a határon szolgáló embereknek, akik erőn felül teljesítettek a határok és az ország védelmében – tette hozzá.

A szilveszteri kölni molesztálásokra utalva Balog Zoltán azt mondta, a német nagyvárosban történtek után világosan látni, hogy a határon szolgálatot teljesítő rendvédelmi dolgozók segítségével „humanitárius katasztrófát sikerült elkerülni”.

A tárcavezető ismertette: ötezer rendvédelmi dolgozónak ígért a kormány üdülési lehetőséget, 4350 foglalás már megtörtént, ami azt jelenti, hogy a családtagokkal együtt több mint 11 ezren kezdhetik meg majd az üdülésüket. Hangsúlyozta: a határon szolgálatot teljesítő emberek a családjaikkal, szeretteikkel töltött időt cserélték fel az ország védelmére, ezt az időt szeretnénk visszaadni nekik.

Balog Zoltán felidézte: a Belügyminisztérium november 12-én vette át a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól az 5 ezer Erzsébet-kártyát, a foglalásra a pályázóknak 45 nap állt rendelkezésükre. A szállásfoglalás december 31-én zárult le, a 4350 foglalás csaknem 500 millió forint értékű üdülési csekk felhasználását jelenti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.