Nyomoz a Klik a tiltakozó pedagógusok után

Az intézményfenntartó figyelemmel kíséri, kik csatlakoznak a miskolci gimnáziumok által indított tiltakozáshoz.

MNO
2016. 01. 17. 8:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Azt követően sem félek, hogy nyomoznak utánam! Miért ne vállalhatnám a véleményemet? Miért ne írhatnám alá a nyilatkozatot?” – mondta a portálnak Horváthné Oláh Mária.

Több olyan pedagógus is aláírta az oktatásügyben kialakult tarthatatlan helyzetet sérelmező, miskolci gimnáziumok által indított tiltakozást a Tanítanék.com oldalon, aki félelemből utóbb visszavonta a szignóját.

A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményében dolgozó gyógypedagógus a Délmagyar.hunak azt nyilatkozta, hogy annak ellenére kiáll a véleménye mellett, hogy főnökétől arról értesült, hogy a Klebelbserg Intézményfenntartó Központ figyelemmel kíséri, hogy kik írják alá a petíciót. Hozzátette: „utazó gyógypedagógusként dolgozom. Sok pedagógussal találkozom, és csak remélni merem, hogy csatlakoznak ehhez a kezdeményezéshez, végre felvállalva a véleményüket, ami mindenkinél kivétel nélkül megegyezik a levélben leírtakkal.”

A gyógypedagógus névvel, arccal, az intézménye nevével vállalja, hogy támogatja a miskolciak kezdeményezését. Horváthné Oláh Mária a portálnak elmondta: azért tesz így, mert nem fél. Ő egyébként személyesen is megtapasztalta a visszásságokat: két hónapig nem kapott fizetést a Kliktől, és nem kapott útiköltség-térítést abban a hónapban, amikor közel kétezer kilométert utazott gyógypedagógusként a Makó környéki településeken.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.