Obama és Putyin megítélése pozitív

Ám Merkel és Juncker megosztó személyiség a magyarok körében.

MNO
2016. 01. 13. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német kancellár megítélése kettős Magyarországon: míg a magyarok 39 százaléka inkább szimpatizál Angela Merkellel, addig 42 százalékuk inkább rossz véleményt alkot róla. A német kancellár mellett az Európai  Bizottságot vezető Jean-Claude Juncker személye is megosztó, ugyanakkor a Vlagyimir Putyinról és Barack Obamáról alkotott kép pozitív.

Míg a magyarok 39 százaléka inkább szimpatizál a német kancellárral, addig 42 százalékuk inkább negatívan ítéli meg személyét. Jean-Claude Junckerről a magyarok 22 százaléka jó, 23 százaléka rossz véleményt alkot, a megkérdezettek harmada ugyanakkor nem is ismeri az Európai Bizottság elnökét.

Mindezzel szemben a Vlagyimir Putyinnal kritikusak aránya csak 28 százalék, a megkérdezettek közel fele (46 százalék) pedig jó véleménnyel van az orosz elnökről. Az amerikai elnökről alkotott kép hasonlóan pozitív: Barack Obama személyével a felnőtt magyar lakosság háromötöde (59 százalék) szimpatizál, és csak 18 százaléka kritikus.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.