Szijjártó Péter Quaestor-mezben pózolt

Érdekes összeállítás a Fidelitas archívumában fellelhető képekből.

MNO
2016. 01. 04. 14:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A portál a Fidesz ifitagozatának 2001-től napjainkig készült képeiből szemezgetett, és olyan gyöngyszemekre bukkant, melyeken a felhőtlenül partizó Böröcz László és Kerékgyártó Gábor látható, Csepreghy Nándor napszemüvegben és ballonkabátban pózol, de az alkotásokon felfedezhető Habony Árpád is. A gyűjtés egyik legjobbjainak mégis Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter félmeztelen, valamint fidelitasos egyenmezben készült képei számítanak. Utóbbi fotókon az is jól látszik, hogy a Quaestor szponzorálta a Fidesz ifitagozatának focicsapatát.

Ismert, a jegybank tavaly március 10-én függesztette fel részlegesen a Quaestor Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyeleti biztost rendelt ki az észlelt szabálytalanságok miatt. Előző este a Quaestor-csoport kötvénykibocsátó cége, a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődöt jelentett. A jegybank vizsgálata szerint a Quaestor Értékpapír Zrt. mintegy 210 milliárdos vállalati kötvénykibocsátásából 150 milliárd fiktív volt. Az ügyben nyomozás indult, amelyben március végén letartóztattak három gyanúsítottat, köztük Tarsoly Csabát, a cégcsoport vezetőjét. Tarsoly előzetes letartóztatását tavaly decemberben jogerősen meghosszabbították.

Ismert, a külügy és háttérintézménye, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. a bedőlés előtt megszüntette a számláját a Quaestornál. Utóbbi részére 3,8 milliárd forintot fizetett ki a Quaestor a bedőlés napján.

Májusban Kónya Péter független parlamenti képviselő közérdekűadat-igénylése révén kiderült: az akkor még Szijjártó Péter által vezetett külgazdasági államtitkárság kért parlamenti belépőt Tarsoly Csabának, az engedélyt pedig a Miniszterelnökség adta ki a Quaestor-vezérnek.

Később Szijjártó Péter közölte: akkor állítottak ki parlamenti belépőt Tarsoly Csabának, amikor az üzletember nagyon sokat tárgyalt a kormányzattal az isztambuli és a moszkvai kereskedőház üzemeltetéséről, utóbbi ügyében nem is sikerült megállapodni. Szijjártó Péter hozzátette: ő maga hagyta jóvá diplomata-útlevél kiadását Tarsoly Csabának, mert ez könnyítést jelentett az utazásnál az üzletembernek a moszkvai vízumközpont tető alá hozatalát megelőző tárgyalásokon.

Még márciusban a Figyelő azt írta: Szijjártó Péter segítségében bízott a Quaestor-vezér. A hetilap információi szerint Tarsoly Csaba március 8-án, azaz vasárnap válságstábot hívott össze, amelyen közölte, hogy öncsődöt jelent, de megoldja a helyzetet, mert másnap bemegy Szijjártó Péter külügyminiszterhez, aki biztosan segít.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.