Taxis blokád: belső hírzárlatot rendeltek el

Ötfős delegáció indult tárgyalni, azonban nem tudni, kivel és miről. A forgalom lassan, de halad.

MTI
2016. 01. 20. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belső hírzárlatot rendeltek a taxisok, mivel a Hír TV helyszíni tudósítójának értesülései szerint délelőtt ötfős delegáció indult tárgyalni – azonban hogy kivel és miről, azt nem sikerült megtudnia. Annyit sikerült kideríteni, hogy a kormánygyűlés fényében alakul a demonstráció további sorsa. Ha szükség van rá, meghosszabbítják az eredetileg szerda éjfélig tervezett blokádot, sőt a város több pontjára is kiterjeszthetik – mondta „egyes hangokra” hivatkozva.

Arról már mi is írtunk tegnap kollégánk értesüléseire hivatkozva, hogy vidéki taxisok csatlakozhatnak fővárosi társaikhoz, amire a Hír TV munkatársa szerint ma sor kerülhet.

A területet pásztázva a kép megállapodott azon a térfigyelő kamerán, amit dél körül szereltek fel a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út sarkára. Mint a tudósító mondta, azt nem indokolták, mi célt szolgál pontosan.

Jelentősen lelassult a haladás a fővárosban a Deák Ferenc tér környékén a taxis tüntetés miatt – jelentette a helyszínről a köztévé tudósítója kora reggel. A demonstrálók továbbra is egy-egy sávon engedik a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton és a József Attila utcában. Több kereszteződésben nem működnek a jelzőlámpák, ezeken a pontokon rendőrök irányítják a forgalmat.

A bejelentkezésben azt mondták, jelenleg körülbelül 30 taxi állomásozik a környéken.

Nagy a forgalom a Nagykörúton és a pesti alsó rakparton is, valószínűleg azért, mert sokan ezeken az útvonalakon kerültek – hangzott el.

Hétfő óta tart a taxisok szervezte blokád a Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–József Attila utcánál Budapesten.

A taxisok céljai eleinte nem voltak tisztázottak, azonban Czifery Csaba, a Magyar Taxisok Szakszervezetének elnöke a Hír TV-nek elmondta: noha azt szeretnék, hogy az Uber megszűnjön, egyre kevesebb esélyt látnak erre. Mivel hiányolják az egészséges versenyhelyzetet, arra kérik a kormányt, hogy legyenek egységesek a tarifák és az előírások.

Tegnap tartottak egy sajtótájékoztatót, melyen bejelentették: levelet küldenek Orbán Viktornak. Ugyanakkor a Bajcsy-Zsilinszky útról tudósító kollégánknak az egyik hangadó megfogalmazása szerint a „taxistársadalom” megkérdőjelezi a sajtótájékoztatón felszólaló, Metál Zoltán-féle szakszervezet legitimitását, ezért küldöttséget indítanak Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez tárgyalni a szerdai kormányülés előtt. A minisztert legutóbbi információink szerint nem sikerült elérniük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.