Tóbiás: Helyi közösségekkel legyőzhető a Fidesz

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint többre van szükség egy pártnál, helyben kell szövetségeket kötni.

MTI
2016. 01. 19. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóbiás József kedden Budapesten – pártja 106 egyéni választókörzetben dolgozó társadalomszervezőinek idei első munkaértekezletén – azt mondta, az orbáni hatalom bukásra van ítélve, mert keveseknek ad lehetőséget a boldoguláshoz. „Ma már olyannyira kell még szék, hogy az egészségügyi intézményekbe is kancellárokat kell kinevezni” – fogalmazott.

A társadalom többsége alternatívát keres – mondta, majd hozzátette: többre van szükség egy pártnál, helyben kell szövetségeket kötni. Tóbiás József azt mondta, támogatni kell minden helyi kezdeményezést, amely annak a lehetőségét hordozza, hogy a valósággal szembesítsék a hatalmat.

A politikus hírnökökként írta le a társadalomszervezőket, és nagy értéknek nevezte a hálózatot, amely – mondta – amellett, hogy segíti a parlamenti frakció munkáját, felszínre hozza a valóságot, amitől leginkább tart a Fidesz.

Tóbiás József szavai szerint 2015-ben az MSZP vetette fel először, hogy fizetésemelésre van szükség, hiszen addig nem lehet demokratikus jogokról beszélni, amíg Magyarországon emberek millióinak nincs létbiztonsága. Olyan jövedelmekre van szükség, hogy az emberek képesek legyenek megvédeni a szabadságukat – magyarázta, hozzátéve, hogy emellett egyenlőségre is szükség van.

Az MSZP elnöke azt mondta, a Fidesz politikájával szemben – amely tudatosan arra épül, hogy a társadalomban konfliktusokat gerjesszen – a társadalmi szolidaritás értékeinek kell dominánssá válniuk Magyarországon.

Tóbiás József szerint ma már egymásra találtak a tiltakozó egészségügyi dolgozók és a pedagógusok vagy a közösségi közlekedésben a szakszervezetek. „Példaértékűnek tartom, hogy az a világ kezd kibontakozni, amelyről mi beszélünk” – hangoztatta.

A társadalomszervezőket korábban választókerületi felelősnek is nevezték az MSZP-ben.

Tóbiás József beszéde után a tanácskozás zárt üléssel folytatódott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.