Tovább nyomoznak az SZDSZ után

Május 13-áig meghosszabbította az SZDSZ kölcsönszerződései ügyében indult nyomozást a Fővárosi Főügyészség.

MTI
2016. 01. 16. 7:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilap szombati számában megjelentek szerint a szóvivő azt is elmondta, hogy az ügynek jelenleg nincs gyanúsítottja. A Magyar Hírlap felidézi, hogy a nyomozást egyszer már lezárták, de tavaly tavasszal a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a határozatot hivatalból hatályon kívül helyezte, mert a tényállást nem derítették fel teljes körűen.

A lap azt írja: a 2014-ben megszűnt SZDSZ ellen Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő tett feljelentést tavaly azzal az indokkal, hogy a párt 2008-ban és 2009-ben szerződést kötött a Magyar Fejlesztési Bankkal, és huszonhat ingatlant vásárolt. Az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint a párt több törvénytelenséget is elkövetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.