„Visszafoglalták” az ORÖ épületét

Jogtalannak tartja az ORÖ hivatalvezetője a hétfői közgyűlésen történteket, így leváltását is.

MNO
2016. 01. 21. 12:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dr. Buri Edina hivatalvezető csütörtök reggel nyolc órakor az Országos Roma Önkormányzat több képviselőjével, és a szervezet pénzügyi bizottságának elnökével, Pongó Ignáccal felnyitotta a Dohány utcai székház lezárt és lepecsételt bejárati ajtaját – adta hírül a RomNet.

Az ORÖ a törvényességi felügyeletét ellátó Fővárosi Kormányhivatal álláspontja szerint továbbra is Hegedüs István az önkormányzat elnöke, és ő pedig a hivatalvezetője – mondta az ajtó kinyitásakor Dr. Buri Edina.

Hozzátette, hogy jogtalannak tartja a rendkívüli közgyűlés megtartását, és törvénytelenek az ott hozott határozatok. Az elnök ellen indított fegyelmi vizsgálat és saját személyének leváltása is jogszabálya ütközik, mivel az ülést nem az elnök vezette le – tette hozzá.

Balogh János (Magyarországi Cigányok Országos Fóruma – MCF) az ORÖ elnöki feladatokkal megbízott elnökhelyetteseként juttatott el az MTI-hez közleményt, és ebben azt írta: felháborítónak és törvénytelennek tartja azt a csütörtök reggeli „visszafoglalási akciót\", amelyet Buri Edina és Pongó Ignác (a szervezet pénzügyi bizottságának elnöke) „eszközölt\". A történtek miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket - tette hozzá.

Mint arról portálunk is beszámolt január 18-án, az infarktust kapott Hegedüs István nélkül is megtartották az ORÖ rendkívüli ülését, ahol ideiglenes elnököt választottak – obszcén üvöltözés közepette.

Szerdán zárt ülést tartott a Nógrád megyei Szécsény művelődési központjában az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott, Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezet.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.