Vona Orbán elé tárta „lovagias ajánlatát”

A Jobbik elnöke nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz.

MNO
2016. 01. 20. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levélben kéri Vona Gábor, a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy moszkvai látogatása során kérdezze meg „bizalmasan” Vlagyimir Putyin elnöktől, hogy támogatták-e a Jobbikot. „Önök hónapok óta ezzel fárasztják a magyar sajtót és a közvéleményt, és ideje lenne már valami konkrétumot is felmutatni. Gondolom, ha Oroszország támogatta a Jobbikot, akkor arról Putyin elnöknek tudnia kell. Tegyük végre tisztába ezt az ügyet, hiszen, gondolom, miniszterelnök urat is zavarja, hogy az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság égető problémái helyett napi szinten ezzel foglalkozik a pártja sajtóosztálya, de semmilyen előrelépést nem sikerült elérni” – olvasható a közlésben.

Vona levelében jó utat, jó tárgyalást és bátorságot kívánt a miniszterelnöknek a kérdés feltételéhez. A levélben a Jobbik elnöke arra is kitér, hogy a december végén Orbánnak tett ajánlata, miszerint állítsanak fel két vizsgálóbizottságot, továbbra is érvényes. Mint írja: „Az egyiket vezessék Önök, és vizsgálja meg a Jobbik esetleges orosz támogatásának kérdését! A másikat meg vezessük mi, és megvizsgálná az Ön környezetébe tartozó személyek – különösen Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Habony Árpád – meggazdagodását. Ez szerintem lovagias, tiszta és egyértelmű ajánlat. Sajnálom, hogy tavaly megfutamodott előle. De ahogy mondani szokták: új év, új lehetőség.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.