A kopaszok akciója a rendőröknek nem volt ok

A közrend elleni bűncselekmények hivatalból üldözendők, tehát az egyenruhásoknak maguktól le kellene csapniuk.

MNO
2016. 02. 26. 11:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komoly belpolitikai hullámokat korbácsolt a Fradi Security-s kopaszok és Erdősi Lászlóné közös keddi akciója az NVI épületében. A nagy nyüzsgésre néhány rendőr is megjelent, de nem tettek semmit, az Index ezért több kérdéssel fordult az ORFK-hoz, hogy mégis miért nem. Az egyenruhások azonban egy szűkös válasszal elintézték a történetet: „a helyszínre érkező rendőröknek rendőri intézkedésre okot adó körülmény nem jutott a tudomásukra”.

A cikk felidézi, hogy a Btk. szerint a közrend elleni bűncselekmények hivatalból üldözendők, többek között a Helsinki Bizottság is bűncselekmény gyanúját vélte felfedezni. Aki mást akadályoz népszavazás kezdeményezésében, vagy fenyegetéssel befolyásolni törekszik, akár három év börtönt is kaphat a törvények szerint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.