Új teóriát robbantott a kopaszokról a Kossuth riportere

Jelmezkölcsönzőből bármit lehet kölcsönözni a Kossuth rádió riportere szerint.

Földi Bence
2016. 02. 25. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője volt a Kossuth rádió 180 perc című műsorának vendége csütörtök reggel. Több témát is érintettek, a kormány népszavazási kezdeményezése kapcsán viszont Tordai arról kezdett beszélni a stúdióban, hogy mi történt kedden a Nemzeti Választási Irodánál, kiemelve, hogy „Fidesz közeli bűnözők, kopasz verőlegények” akadályozták az MSZP népszavazási kezdeményezésének leadását.

Amikor a riporter elkezdett akadékoskodni, hogy honnan gondolja, hogy Fidesz-közeli verőlegényekről van szó, Tordai úgy reagált, hogy a sajtóban megjelentek szerint a férfiak a Kubatov Gábor pártigazgatóhoz köthető Fradi Security emberei. Ekkor hangzott el az alábbi részlet (07.28:50-től itt):

Riporter: Az Ön által említett cég, vállalkozás ezt cáfolta határozottan.

Tordai: Hát fényképek pedig az ő egyenruhájukban mutatják ezeket az úriembereket, amint éppen szolgálatot teljesítenek egy Fradi-meccsen. Úgyhogy erről lehet vitatkozni, de nem érdemes.

Riporter: De hát akár jelmezkölcsönzőből is lehet bármit vásárolni, akár Ön is vásárolhat bármilyen jelmezt.

Tordai: És kimegyek biztosítani egy Fradi-meccsre? Azért ez elég életszerűtlen.

Riporter: Nem ezt mondtam, csak hogy egy kép nem bizonyít semmit.

Kerestük az ügyben a Fradi Securityt 50 százalékban tulajdonló Ferencvárost, a klubtól azt kérdeztük, kerülhettek-e jelmezkölcsönzőbe a mellényekből. A Fradi ezt válaszolta: „Az FTC az ügyben már kedden 16.37 órakor nyilvánosságra hozta az álláspontját az MTI OS-ben közzétett sajtóközleményével.” Akkor egyébként a klub azt közölte az NVI-nél megjelent férfiakról, hogy „A sajtóban felmerült legfrissebb találgatásokra reagálva az FTC határozottan kijelenti, hogy nem a Fradi Security Kft., nem a klub munkavállalói.”

Sikerült elérnünk Tordai Bencét, a PM szóvivőjét, aki válaszában leszögezte: a Párbeszéd Magyarországért és a figyelmes rádióhallgatók, tévénézők tapasztalatai szerint is az úgynevezett közmédia régóta a Fidesz szócsöveként működik.

„A legkevésbé sem lepett meg, hogy amikor elmondtam, a Fidesz érdekében Fidesz közeli verőlegények akadályozták meg, hogy egy, az Orbán-kormánynak kellemetlen népszavazás megvalósulhasson, a Kossuth rádióban ezt képtelen érvekkel próbálták cáfolni. Tegyük hozzá, hogy ez valószínűleg nem az egyébként korrekt riporter kósza ötlete, hanem egy tudatos, felülről diktált kommunikációs taktika része lehet”

– közölte Tordai, aki szerint a következtetések levonását mindenki maga is megteheti. Mindenki eldöntheti a szóvivő szerint az interneten elérhető képek alapján, „melyik elmélet a valószínűbb: a jelmezkölcsönzős felvetés vagy az, hogy a több képen a Fradi Security egyenruháját viselő, munkáltatóként a Facebookon a Fradi Securityt megnevező, a Fradi-szurkolók szerint is a biztonsági cégnek dolgozó emberek valóban a Fidesz-pártigazgató, Kubatov Gábor emberei”.

Tordai úgy véli, ha utóbbi igaz, „akkor Kubatov pártigazgatón keresztül egyértelmű kapcsolat van Orbán Viktor és a Fidesz, valamint a büntetett előéletű, szélsőjobboldali nézeteket valló, kopasz, kigyúrt alakok között, akik megakadályozták egy népszavazás kezdeményezését, és ezzel több feljelentés szerint is bűncselekményt követtek el.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.