Sub rosa konzultál egymással Matolcsy és Polt?

A jegybankelnököt és a legfőbb ügyészt egy budapesti étteremben kapták lencsevégre.

MNO
2016. 03. 10. 16:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444.hu szúrta ki Pápa Levente Facebook-lapján azt a képet, amelyen Matolcsy György jegybankelnök Polt Péter legfőbb ügyész társaságában ebédel csütörtökön. A fotó azért is érdekes, mert az Együtt politikusa – ahogy azt írja is – szerdán jelentette be, hogy ügyészségi eljárást kezdeményez a Magyar Nemzeti Bank alapítványait érintő törvénytelen tőkejuttatás miatt.

A portál megkereste Pápa Leventét az ügyben, aki elmondta, az ügyészségi eljárásról szerdán a jegybank előtt tartott sajtótájékoztatóját egy az épületből kiérkező hölgy rögzítette, így „az MNB-nek tegnap óta pontosan tudnia kellett, hogy ügyészséghez fordulunk, és azt is, hogy pontosan miért”.

BREAKING!EZ A MAI MAGYAR FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS: Éppen most ebédel együtt Polt Péter és Matolcsy Gyö...

A törvényességi felügyeleti eljárást egyébként az ellen a négy alapítvány ellen kezdeményezte a képviselő, amelyek miatt módosítaná a kormány a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt. Áder János köztársasági elnök erre a törvénymódosításra kért szerdán előzetes normakontrollt az Alkotmánybíróságtól. A módosítás – melyet az Országgyűlés kormánypárti többsége március 1-jén fogadott el kivételes eljárás keretében – akár tíz évig korlátozná az MNB tulajdonában álló gazdasági társaságok és alapítványok adatainak megismerhetőségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.