A Fidesz szerint Brüsszel büntetni akar

Újabb eljárás indult hazánk ellen, a kormány a bevándorlókig vezeti vissza az ügyet.

MTI
2016. 05. 26. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt is bírálta a kormányzatot annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a roma gyerekek iskolai szegregációja miatt.

A Fidesz reagálásában azt írta, az eljárás Brüsszel újabb politikai bosszúja azért, mert a kormány nemet mondott arra a kérésre, hogy az integrációs forrásokat a bevándorlókra fordítsa. A kabinet jól teszi, ha „egy fillért sem hajlandó elvenni a legrászorultabb magyar gyermekektől”, és a nehéz sorban élő roma gyerekek felzárkóztatására fordítja a forrásokat – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.