A szabályok betartatásáért tüntetnek a taxisok

A közösségi személyszállítás betiltásáért kezdtek ismét demonstrációba kedd délután taxisok Budapest belvárosában.

MTI
2016. 05. 03. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tiltakozók – mint már többször – a Hősök terén gyülekeztek. Onnan mintegy száz taxi indult el két útvonalon, az egyik csoport az Erzsébet hídon és a Szabadság hídon át a Kálvin tér felé, a másik az Andrássy úton keresztül a Lánchíd irányába.

Gottlieb Géza, a demonstráció egyik szervezője az MTI-nek elmondta: azt követelik, hogy a hatóságok tartassák be az önmaguk által és a törvényhozás által hozott szabályokat, vagyis vegyék le a rendszámot az illegális személyszállításon ért sofőrök autójáról, valamint vegyék el a jogosítványukat. Korábban megfogalmazott javaslataik között az is szerepel, hogy kobozzák el a tetten ért gépjárművezető autóját.

Példaként említette, hogy a BKK által a taxisok ellenőrzésére létrehozott csoport az elmúlt időszakban mintegy ezer taxisengedélyt vont be különböző szabálytalanságokra hivatkozva. Ehhez képest néhány hónap alatt csupán három uberező autóról vették le a rendszámot, ami nem riasztja vissza a több ezer budapesti illegális fuvarozót a tevékenységtől – mondta. Azt is követelik, hogy tiltsák le az internetes felületekről a közösségi személyszállítók applikációját.

Várhatóan jelentős forgalomkorlátozás lesz Budapest belvárosában a demonstráció miatt. Este hatig szakaszosan és időszakosan lezárják a Hősök tere–Dózsa György út–Thököly út–Rákóczi út–Kossuth Lajos utca–Erzsébet híd–Szent Gellért rakpart–Szabadság híd–Vámház körút–Kálvin tér–Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat.

Ugyancsak 18 óráig a Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd–Fő utca–budai felső rakpart–Bem József tér–Margit híd–Szent István körút–Nyugati tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat is lezárják szakaszosan és időszakosan.

Emellett öt óráig lezárják a Lánchíd Pestről Budára vezető sávját, a József Attila utca Széchenyi István tér felé tartó sávjait, a Bajcsy-Zsilinszky út Bazilika felőli oldalának buszsávját, a Szabadság híd Budáról Pestre vezető sávját, a Vámház körút Kálvin tér felé tartó sávjait a Sóház utca és az Üllői út között, valamint a Műegyetem rakpart Szabadság hídra vezető sávját.

A demonstráció várhatóan a Parlament előtt fejeződik be, ahol teljes szélességébe lezárják az Alkotmány utcát.

A Főtaxi közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a cég járművei nem vesznek részt a demonstrációban.

Az év eleje óta ez a negyedik taxisdemonstráció Budapesten a közösségi személyszállítás betiltásáért. A múlt keddi tüntetésről itt írtunk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.