Bemutatkoztak az MSZP nagyágyúi, Veres János újra elnök lett

Három MSZP-s elnökjelölt mutatkozott be a szabolcsi városban.

MTI
2016. 05. 28. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veres János, a párt nyírségi elnöke a küldöttgyűlést követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a negyedik jelölt, Molnár Gyula, az MSZP országgyűlési képviselője is részt vett volna a bemutatkozáson, de elfoglaltsága miatt távol maradt a rendezvénytől.

Az országos elnökhelyettesi posztra ötödikként pályázik Tóth Bertalan, a párt másik parlamenti frakcióvezető-helyettese is, ő szombaton, a Népszavának adott interjúban jelentette be indulását a tisztség elnyeréséért.

Veres János közölte azt is, hogy Tóbiás József részt vett volna a nyíregyházi sajtótájékoztatón, de egy másik megyei küldöttgyűlésre indult a nagyvárosból.

A szabolcsi MSZP-s küldöttgyűlésen ismét Veres Jánost választották meg megyei pártelnöknek, aki 2003-tól tölti be a tisztséget. A politikus 2005 és 2009 között pénzügyminiszter volt.

Három alelnököt is választottak a nyírségi küldöttek: Csabai Lászlónét, Nyíregyháza volt, nyugállományban lévő polgármesterét, Legény Zsolt országgyűlési képviselőt és Halmi Józsefet, Győrtelek polgármesterét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.