Botka: Van esély a 2018-as győzelemre

A szegedi polgármester szerint mind Orbán, mind Gyurcsány nélkül jobb lenne a közélet Magyarországon.

FB
2016. 05. 27. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Botka László ismét indul a választmányi elnöki pozícióért, mert aktív szerepet szeretne vállalni ebben az időszakban. Hogy miért? „Hogy az MSZP győzelemre esélyes legyen 2018-ban, mert meggyőződésem, hogy erre van esély” – jelentette ki a Népszabadságnak adott interjújában. Szerinte nem kell új programot írni, mert a 2011-es programjuk ma is vállalható.

„Annál hitelesebb és kormányzóképesebb csapatot, mint amilyen a Fideszé, bármikor ki tudnánk állítani. Ettől függetlenül nyitni szeretnénk” – közölte. Botka szerint összeadva is kevesen vannak a baloldalon. Civileket, szakembereket akar megszólítani, és előválasztást szeretne lebonyolítani, amelynek első köre ősszel kezdődhetne. Ezzel kapcsolatban kijelentette:

„Sokakban még mindig messiásvárás van, hogy majd jön valaki, aki egy szál karddal legyőzi a Fideszt. Szerintem viszont csapat kell, ha ez megvan, akkor annak lehet egy vezére.”

Úgy látja, az, hogy a Demokratikus Koalíció lesz az új baloldali gyűjtőpárt, „enyhén szólva nem jött be”, ahogy a Bajnai-féle kezdeményezés sem. Gyurcsány Ferenc őszödibeszéd-évfordulós videójára úgy reagált, hogy a politikus nem a beszédbe bukott bele.

„Igazságtalan és óriási tévedés ilyen formában régi csatákat újrajátszani. Mind Orbán, mind Gyurcsány nélkül jobb lenne a közélet”

– jelentette ki. Botka László szerint az időközi választások azt jelzik, hogy „ez a kormány már megbukott”. A Jobbik szavazóival kapcsolatban közölte: döntő többségük nem elkötelezett szélsőjobboldali, csupán csalódott ember, aki azért voksol a Jobbikra, mert „teljesen alaptalanul azt hiszik róla, hogy tiszta párt”.

A Fidesz arra játszik, hogy ha mindennap van egy korrupciós ügy, akkor nem lehet egyet felépíteni – közölte a polgármester. Úgy véli, a boltzár volt olyan ügy, amelybe bele lehetett állni, és láthatóvá vált általa az MSZP.

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök-jelöltséget vállalja-e, így válaszolt: „Azért szeretnék dolgozni, hogy egy év múlva legyen ennek a kérdésnek súlya.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.