Buldózerekkel mennek a régi házaknak Ferencvárosban

Egyszerűen megfosztják az épületeket védettségüktől, aztán indulhat is a bontás.

MNO
2016. 05. 09. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb klasszicista épületeket tesznek a földdel egyenlővé Ferencvárosban – hívja fel a figyelmet az Urbanista. A cikk felidézi a pozitív példákat is a kerületben, és képgalériával támasztja alá, hogy hogyan lehet helyrepofozni a lerobbant házakat akár ráépítéssel is.

A mostani módszer, ahogyan pénzzé tenné múltját Ferencváros, finoman szólva is visszás: egész egyszerűen leszedik a védettséget az épületekről. Így pusztulásra van ítélve a Balázs Béla utca 26. és 28., a Márton utca 37. és a Sobieski János utca 7–9. is. A portál kiemeli azt is, hogy a kerület gazdálkodása sem indokolja, hogy most verjék dobra tulajdonaikat.

Az meg már egyáltalán nem érthető, miért jó az, hogy ledarálják a házakat, majd a telket adják el, miközben az önkormányzat már most is több üres telket tulajdonol – hívja fel a figyelmet a cikk. Az egyik képen éppen az látható, hogy egy bontásra ítélt épülettel szemben egy foghíjtelek éktelenkedik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.