Előzetesbe kerültek a gyöngyösi kislány éheztetői

A meghalt kislány szüleinél fennáll a szökés, az elrejtőzés, sőt a bűnismétlés veszélye is.

MTI
2016. 05. 21. 11:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Snellenperger Judit, az Egri Törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folytat nyomozást a gyanúsítottak ellen.

A gyanúsítottak másfél éves gyermeke május 12-én hunyt el az otthonában, halálakor mindössze három és fél kilogramm volt. A kislány halálát az előzetes orvosszakértői vélemény szerint éheztetés okozta.

A határozat indokolása szerint fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének, illetve a tanúk befolyásolásának, a bizonyítékok eltüntetésének veszélye. Az édesanya esetében a bíróság a bűnismétlés veszélyét is megállapította, mivel korábban már két alkalommal ítélték el kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, egyszer a jelenlegihez nagyon hasonló volt a tényállás.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik ugyanakkor elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása végett jelentettek be fellebbezést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.