Fényezi magát a Hegyvidék

A lakosság eredményeit tulajdonítja magáénak az önkormányzat.

MNO
2016. 05. 21. 18:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A környékbeliek szempontjait figyelembe véve a közelmúltban a Testnevelési Egyetem (TF) jelentősen átalakíttatta Csörsz utcai sporttelepének beépítési terveit. A hegyvidéki önkormányzatnak sikerült elérnie azt, hogy az egyetem ne vegyen el területet a Csörsz utcai parkból, ez az eredmény pedig új lendületet adott a park régóta tervezett felújításának.” Ezt füllenti a kerületi lap legfrissebb száma. Az igazság azonban más.

A park értelmetlen és lakosságellenes beépítésének ötletét maguk a környéken élők tiltakozása akadályozta meg még február elején, amikor lakossági nyomásra tartott fórumot Mocsai Lajos rektor a több mint 30 milliárdos beruházásról. A tiltakozásba torkollt rendezvényen a környékről több százan vettek részt az ott élők, akik többször kifütyülték az alulinformált és felkészületlen rektort. Az eseményen ott volt a kerület polgármestere, Pokorni Zoltán és Fónagy János országgyűlési képviselő is. A történtekről beszámolt a Magyar Nemzet és a Hír TV, miután a az újságírókat a lakosok tiltakozása miatt nem tudták eltávolítani a rendezők.

A hegyvidéki önkormányzat a saját tehetetlenségéről tanúskodva a rendezvényen csupán nyugtatgatta az embereket. Azt állította, hogy azért nem tud fellépni az építkezés ellen, mert azt állami területen végzik. A mellébeszélést azonban megcáfolta az egyik lakó. Egy friss tulajdoni lapot lobogtatva igazolta, hogy a beépítésre kiszemelt, az Alkotás és a Hegyalja út sarkán lévő terület egyharmad részben valójában az önkormányzaté. Egyben felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a beépítéshez szükséges a tulajdonos beleegyezése, azaz az eredeti elképzelés szerint csak az önkormányzat hozzájárulása esetén valósulhat meg.

A Csörsz utcaiak közül többen arcpirítónak tartják, hogy Pokorniék most a helyi lapban a lakosság által elért eredményekkel kérkednek. Mert ha büszkék arra, hogy meg lehetett akadályozni a park beépítését, akkor vajon miért nem léptek idejekorán, miért viselkedtek az állami beruházókkal szemben olyan bátran, mint a nyúl?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.