Gulyásék ősszel nyúlnának hozzá a választási törvényhez

A törpe pártokkal visszafizettetnék az állami támogatást.

MTI
2016. 05. 23. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napilapnak nyilatkozva a kormánypárti politikus elmondta: a módosítás elsősorban a külhoni magyarok választási regisztrációját és a pártok kampányfinanszírozását érintené. Mivel a külhoni magyarok regisztrációja tíz évre szól, előfordulhat, hogy időközben elhunyt választóknak is küldenek szavazócsomagot. A hiteles külhoni választói névjegyzék megoldásaként felvetődött, hogy a választásra korábban regisztrálók kapjanak egy adatlapot, amelyen jelezhetik adatváltozásaikat, illetve megerősíthetik regisztrációjukat – ismertette Gulyás Gergely.

A módosítás másik sarkalatos pontjaként a pártok kampányfinanszírozását említette a fideszes politikus, aki azt javasolja, hogy a kétszázalékos eredményt el nem érő pártok – az egyéni jelöltekhez hasonlóan – fizessék vissza az állami támogatást.

A külföldön tartózkodók levélben szavazását azonban nem érintené a fideszes javaslat, ugyanis – mint Gulyás Gergely elmondta – az Alkotmánybíróság döntése után ezen a szabályon nem akarnak változtatni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.