Kiborult a falu, tesznek a gyorshajtás ellen

Forgalomlassító demonstrációt tartanak hétfőn a Nógrád megyei Karancsalján.

MTI
2016. 05. 29. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mede Zsuzsanna tájékoztatása szerint Karancsalja viszonylag hosszú falu a 2206-os úton sok egyenes szakasszal, amelyen a motorosok és az autósok is gyakran száguldoznak. Azt mondta, semmilyen kultúrája nincs a közlekedésnek az iskola és az óvoda közelében sem.

Hozzátette: évtizedes probléma ez a faluban, és bár balesetek nem történtek, ennek a leginkább az az oka, hogy a helyiek „megtanultak védekezni”. Hétfő délelőtt 11 és 12 óra között teljes útlezárás mellett rendőri részvétellel zajlik majd a demonstráció, a résztvevők az általános iskola és a községi park közötti szakaszon vonulnak fel.

A megmozdulást követően az alapítvány az önkormányzattal együtt egy táblát helyez majd ki a falu elején és végén, ezen sárga alapon fekete betűkkel az szerepel majd piktogramok felhasználásával: „Kérlek, tartsd be az 50-et, mert itt él a család, a kutyám és a macskám!”

Mede Zsuzsanna úgy fogalmazott, nem büntetést vagy traffipaxot akarnak Karancsaljára, békés eszközökkel törekednének arra, hogy szemléletváltozás következzen be a járművezetőknél.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.