Kísérleti gyógyszert is kaphatnak a magyar betegek

Ez főleg a súlyos daganatos pácienseknek jelenthet reményt.

MTI
2016. 05. 17. 5:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap beszámol arról, hogy az Európai Unióban már több mint tíz éve engedélyezték, hogy kivételes esetekben a súlyos daganatos és ritka betegségekben szenvedőket még nem törzskönyvezett gyógyszerekkel kezeljék.

Magyarországon eddig erre nem volt mód, de egy tavalyi törvénymódosítás után a napokban az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján közölte, hogy kik és milyen feltételekkel juthatnak az új, kísérleti terápiákhoz.

A szabályozás szerint a kísérleti kezelésben főként azok részesülhetnek, akiknek kezelőorvosa azt kezdeményezi az OGYÉI-nél, és a terápia költségét a gyógyszergyártó fedezi. A szakhatóság honlapján szerepel, hogy milyen betegségekhez van kísérleti terápia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.