Körmendi lánycsapat edzésén balhéztak a migránsok

Betörték a sportcsarnok ablakát. A szülő felháborodtak, és féltik gyermekeiket.

MNO
2016. 05. 05. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyiek megkérdezése nélkül, Bebes István fideszes polgármester asszisztenciájával nyitotta meg újra a kormány a körmendi ideiglenes befogadóállomás kapuit, ahol május 2-án már megjelentek az „első fecskék”, aminek a helyiek nem túlzottan örültek – írja az Atv.hu.

A körmendi befogadótábor ugyanis nyitott, tehát lakói szabadon jöhetnek-mehetnek a városban, ráadásul az ideiglenesnek szánt befogadóállomást ugyanazon a kapun keresztül lehet megközelíteni, mint a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokát.

Az eset egyébként úgy történt, hogy a migránsok a csarnok üvegfala elé sereglettek, ahol a junior-serdülő leánycsapat edzett éppen. Mikor az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, hogy távozásra szólítsa fel őket, berúgták az ablakot. Az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték.

A szülők felháborodtak, hogy a város nem védi meg polgárait, és nem engedik a befogadóállomás szomszédságában álló létesítménybe sportolni menni gyermekeiket, így az edzések is elmaradnak – számolt be az Atv.hu.

Délután reagált a cikkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság, állításuk szerint nem történt agresszió a városban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.