Metróállomást privatizálnak Habony ismerőseinek

A Princess pékséglánc tulajdonosai járhatnak jól.

LD
2016. 05. 25. 18:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy grúz–izraeli érdekcsoport szerezheti meg a Puskás Ferenc Stadion metróállomást, illetve a fölötte lévő Stadionok irodaházat – tudta meg a Heti Válasz. Az üzlet tehát akként jöhet létre a Válasz.hu előzetese szerint, ahogy a Demszky-korszakban eltervezték. A Fővárosi Közgyűlés elé felterjeszteni kívánt határozattervezet mellékletei szerint ugyanakkor a tranzakció kockázatos, mert versenyeztetés nélkül idegen tulajdonú ingatlanba kerülne a metrómegálló.

A kedvezményezettek tehát a Válasz.hu szerint a Princess pékséglánc grúz–izraeli üzemeltetői, Michael Gagel és Shabtai Michaeli lehetnek. Áprilisban a Mandiner Tarlós-interjújában egyébként felmerült az is: a pékségeket kötelezően beterveztethetik az új állomásokra is.

A Heti Válasz már korábban írt arról, hogy az oroszok magyarországi bevándoroltatásához az infrastruktúrát biztosító grúz–izraeli csapat közel állhat Habony Árpádhoz. „Az oroszok tömegeit beszállító VolDan noha liechtensteini tulajdonúnak tünteti fel magát, valójában a Gagel–Michaeli-kör infrastruktúráját és embereit használja a letelepedésikötvény-bizniszhez” – írták akkor, hozzátéve, hogy Michaeli és Gagel családtagjai Facebook-tevékenységük alapján olyanokkal állnak kapcsolatban, mint Rogán Cecília, Kaminski Fanny vagy Kökény-Szalai Vivien. Michaeli akkor a cikk megjelenése után helyre akart igazíttatni, mert szerinte megalapozatlan volt a híresztelés, hogy a VolDan köthető hozzá. A Fővárosi Törvényszék bizonyítási eljárása alapján ugyanakkor megalapozott tényállítás, hogy a VolDan a Michaeli-Gagel-kör embereit és infrastruktúráját használja. Gagel is sérelmezte a róla szóló állításokat, de a bíróság elutasította a keresetét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.