Nem nyomoznak a halálba kergetett őzsuta ügyében

Nincs, ami a rendőrségi eljárást indokolná – közölték.

VZ
2016. 05. 20. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert, egy pilisi vadász nemrég egy elpusztult őzsuta fényképéről tett közzé bejegyzést a Facebookon, a poszt szövegében pedig leírta, hogy krosszmotorosok kergették halálba az állatot, amelynek hasában ráadásul három, életképes őzgida is volt.

A vadászok tettek ugyan feljelentést, ezt a Pest megyei rendőrkapitányság is megerősítette az MNO-nak, eszerint egy futó nő találta meg a tetemet, ugyanakkor – mint válaszukban közölték –

az elsődleges adatok szerint nem merült fel olyan körülmény, amely rendőrségi eljárás indítását indokolná.

Megkerestük a város önkormányzatát is, de ők szintén csak a rendőrség révén szereztek tudomást az esetről.

Csütörtökön megkerestük a helyi vadásztársaságot, amelynek elnöke, Rubi Károly arról beszélt, a terepmotorosok régóta zavarják a környék nyugalmát, komoly károkat okozva az erdő vadjainak és a helyi gazdáknak is. Ugyanezt mondta el az őzsutát megtaláló Szabó Zoltán vadász is.

Czerny Róbert állatvédelmi szakjogász szerint sajnos nem lenne egyedi az eset, és a vázolt történetben az állatkínzás tényállást könnyen bizonyíthatta volna egy állatorvos. Azonban a vadászok vélhetőleg nem hívtak a helyszínre szakembert, ráadásul elmozdították a tetemet, ezzel pedig jócskán megnehezíthették a tényállás bizonyítását, és így az esetleges tettesek felelősségre vonását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.