Nem tudnak Mateusz Piskorskiról

A Jobbik cáfolja a kapcsolatot a kémkedéssel gyanúsított lengyel politikussal.

Katona Mariann
2016. 05. 21. 6:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyjából két éve nem találkozott a jobbikos Kovács Béla a kémkedés gyanúja miatt letartóztatott oroszbarát lengyel pártvezetővel, Mateusz Piskorskival – közölte a Magyar Nemzettel a Jobbik szóvivője. Mirkóczki Ádám leszögezte, hogy a pártnak nincs sem politikai, sem más típusú kapcsolata a Piskorski által vezetett Változás párttal, ahogyan magával a politikussal sem.

Miután kiderült, hogy a lengyel belbiztonság őrizetbe vette Piskorskit, a sajtóban több helyen megjelentek hírek arról, hogy a lengyel politikus szoros kapcsolatot ápol a szintén kémkedés gyanújába keveredett jobbikos Kovács Bélával. Az Index.hu arról is írt, hogy mindketten hosszú ideje több európai titkosszolgálat látókörében voltak, és azt is megjegyezték, hogy a két politikus egymással lengyelül beszélgetett. Az mindenesetre tény, hogy több Jobbik-politikus találkozott már Mateusz Piskorskival. Gyöngyösi Márton volt az egyik, aki viszont lapunknak korábban azt mondta, hogy mindössze öt percet beszélgettek angol nyelven, majd elköszöntek egymástól. Elérhetősége sincs hozzá.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának soron következő, várhatóan jövő hét után esedékes ülésén mindenesetre szó lesz a történtekről.

Tegnap a varsói kerületi bíróság három hónapos előzetes letartóztatásba helyezte a lengyel politikust.

Ismeretes, az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014. április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselője gyakorta találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel látogat Moszkvába. Azóta az Európai Unió intézményei elleni kémkedés gyanúja miatt már ki is hallgatták. A nyomozás határidejét a Központi Nyomozó Főügyészség – már másodszorra – június 20-ig meghosszabbította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.