Orbánék Soros-pénzt költöttek a Századvégre?

1987-ben négyszázezer forintot kaptak a kiadványsorozat elkészítésére.

MNO
2016. 05. 27. 14:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az állambiztonság már a kezdetektől, a nyolcvanas évek elejétől figyelte „G. Soros magyar származású USA állampolgár” magyarországi ténykedését, az erről szóló jelentéseket 1999-ben hozták nyilvánosságra. A III/III-as belügyminisztériumi csoportfőnökség Soros György és a Fidesz-alapítók találkozóiról is írt – szúrta ki a Könyvtáros mikroblog a 444 szerint.

1988. május 4-én jelentették, hogy Soros felkereste a Rajk László Szakkollégiumot, ahol az ELTE Jogász Szakkollégiumának tagjai is jelen voltak. A fiatalok elvileg beszámoltak az alapítványi pénzek felhasználásáról.

Azt is érintenie kellett Orbán Viktor és Kövér László beszámolójának, hogy miként költötték el azt a négyszázezer forintot, amelyet a Századvég kiadványsorozat elkészítésére kapott 1987-ben az ELTE Jogász Szakkollégiuma – ennek tényéről már a III/III Krónika című blogon írt Tabajdi Gábor, aki könyvet is megjelentetett a témában.

A Sorost utóbbi időben rendre támadó kormánypárt tagjainak egyébként utasításba adta Orbán Viktor miniszterelnök a napokban: ha Soros visszakéri a pénzét, vissza kell utalni. Erről Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt csütörtökön a Kormányinfón.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.