Óriási károkat okoztak a viharok

Komoly gondokat okozott a villámcsapás és a beázás.

MTI
2016. 05. 26. 20:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Aegon közleménye szerint az elmúlt napok viharos időjárását követően csütörtökön 11 óráig mintegy 1000 bejelentés érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz, ezek több mint felét Budapestről, valamint Pest és Szolnok megyéből tették. Az ügyfelek által becsült kárösszeg meghaladja a 115 millió forintot, a bejelentés szerinti átlagkár pedig a 100 ezer forintot. A legtöbb kárt a villámcsapás (418) okozta, ezt követik a vihar (319) és a jégverés (185) okozta károk.

Az Allianznál a bejelentések több mint 30 százaléka beázáskár, a kárigények 23 százaléka mögött villámcsapás vagy villámcsapás indukciós hatása áll, és a károk közel 20 százaléka viharkár. Az Allianzhoz érkező bejelentések szerint alapvetően Budapestet, Hatvan környékét, a Jászságot, Bács-Kiskun megye északi részét és Nyíregyháza környékét sújtotta koncentráltan a május 24-ei vihar, de az Allianz az ország minden területéről fogadott kárbejelentéseket vihar-, felhőszakadás- és jégkárokkal kapcsolatban.

Az Allianz Hungária az elmúlt évek tapasztalatai alapján a felkészülést javasolja, a biztosító kárstatisztikái szerint ugyanis májusban többször annyi viharkár van, mint az év többi hónapjában, és úgy néz ki, ez alól 2016 sem kivétel. A biztosítóhoz 2009 és 2014 között közel 29 ezer májusi viharral kapcsolatos bejelentés érkezett, ami a hat év alatt bekövetkezett összes viharkár egynegyedét tette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.