Saját pénzén utazik a BL-döntőre Orbán Viktor

A szombati Bajnokok Ligája-döntőt Milánóban rendezik, a stadionban a magyar miniszterelnök is ott lesz.

MNO
2016. 05. 25. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 444 azt hallotta, egy nemzetközi magánbank meghívására utazik Orbán Viktor szombaton Milánóba, ezért megkereste a Miniszterelnöki Sajtóirodát. Havasi Bertalan így válaszolt: Orbán „az UEFA meghívására magánemberként vesz részt az eseményen. A belépőjegyet az UEFA biztosítja, a kiutazás költségeit pedig Orbán Viktor saját maga fizeti.”

Ez nem feltétlenül magától értetődő Orbán esetében, tavaly januárban a Charlie Hebdo-megemlékezést követően az OTP Bank magánrepülőgépével utazott át a zürichi FIFA-gálára. A 444 ezért megkereste az OTP-t is, amely azt közölte, hogy „az OTP-csoporthoz tartozó Air-Invest Kft. által üzemeltetett repülőgépet állami vezetők és állami delegációk piaci árazású térítés ellenében szokták igénybe venni.”

Havasi Bertalan nem erősítette meg, hogy az Air-Investtől bérel gépet a miniszterelnök, akinek „magánprogramjai ügyében ő nem illetékes”. Korábban egyébként Michel Platini UEFA-elnök hívta meg a BL-döntőkre a miniszterelnököt, ám a francia exfocista azóta belebukott egy jókora korrupciós botrányba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.