Tehenekkel indulnak Lázár János hivatalához

Újra demonstrálnak a tejtermelők Budapesten.

MTI
2016. 05. 23. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gazdák a Miniszterelnöki Hivatalhoz vonulnak, ahol petíciót akarnak átadni Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek.

Hegedűs Imre, a tejtermelők demonstrációs bizottságának tagja elmondta, hogy a tej literenkénti felvásárlási ára már jóval az önköltség alá, 60-65 forintra csökkent, így a tejtermelők 1 liter tejen mintegy 20 forintot veszítenek.

Azt is kifogásolják, hogy a kormány „eredeti tervétől eltérően” csak a friss tej áfáját kívánja csökkenteni jövőre 5 százalékra, az UHT-, illetve a féltartós tejét és a félkemény sajtokét azonban nem. A tejtermelők attól tartanak, hogy ezzel folytatódnak az áfacsalások az UHT-tejek piacán, ami belföldi piaci pozícióikat is veszélyezteti.

Április elején is volt tüntetés, akkor kamerával követtük a tehenek útját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.