Tilos lesz cigizni Sopron belvárosában

Csak kijelölt helyeken lehet majd a soproni belvárosban dohányozni az önkormányzat döntése értelmében.

FB
2016. 05. 27. 14:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtartotta májusi ülését a soproni képviselő-testület, itt döntöttek arról, hogy a város belvárosának közterületein tilos lesz a dohányzás – írta honlapján még csütörtök este a Kisalföld. A közgyűlésen megannyi döntést hoztak, köztük a fentit is. A portál beszámolója szerint csak kijelölt helyeken, teraszokon, valamint rendezvények idején a meghatározott helyeken lehet majd füstölögni Sopronban.

Arról nem írtak a beszámolóban, konkrétan mikortól léphet életbe a tilalom, de a szabályt megszegők több tízezer forintos büntetésre is számíthatnak majd. Előzetes cikkében a Kisalföld azt írta, hogy azért születik a döntés, mert a Várkerület–Ógabona tér–Petőfi tér–Széchenyi tér és az ezen utcák által határolt területen belül sokan dohányoznak, és a csikkekkel szennyezik az utat, járdát, parkokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.