Tisztújító kongresszust tart a Jobbik

A rendezvény – amely kétévente esedékes a pártban – az eredmény megállapításáig zárt lesz.

MTI
2016. 05. 29. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvény – amely kétévente esedékes a pártban – az eredmény megállapításáig zárt lesz.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Vona Gábor egyedüli jelöltként indul a párt elnöki posztjáért, újrázását a jelölő szervezetek 92,8 százaléka támogatta.

Az ellenzéki párt alapszabálya szerint bármelyik Jobbik-tag tehetett volna szándéknyilatkozatot az induláshoz, hivatalos elnökjelölt azonban csak az lehet, akit az alapszervezetek legalább 20 százaléka támogat. Az alelnökjelöltséghez 10 százalékos küszöb van, ezt tizenketten kapták meg hat helyre.

A jelenlegi alelnökök közül Volner János, Z. Kárpát Dániel, Sneider Tamás és Novák Előd szerezte meg a szükséges számú ajánlást, a további aspiránsok között van Toroczkai László, Fülöp Erik, Janiczak Dávid, Kepli Lajos, Murányi Levente, Gyüre Csaba és Bana Tibor is. Ugyancsak elérte a jelöltséghez szükséges támogatottságot Hegedűs Lórántné, azonban pénteken Facebook-oldalán bejelentette, hogy okafogyottá vált az indulása.

Vona Gábor április közepén közölte, hogy a jelenlegi alelnökök közül Novák Előd, Apáti István és Szávay István alelnöki újrázását – elnöki jogkörével élve – nem támogatja a tisztújításon. Saját jelöltjeként Janiczak Dávid ózdi, Fülöp Erik tiszavasvári és Toroczkai László ásotthalmi polgármestert jelölte meg a megüresedő helyekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.