Tizenöt év fegyházat kapott Portik Tamás

A Prisztás-gyilkosság ügyében megszületett a jogerős ítélet.

MTI
2016. 05. 26. 9:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte Portik Tamást és a másodrendű vádlottat a Prisztás-gyilkosság ügyében a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön. A harmadrendű vádlottat tíz év fegyházra ítélték, de ő még fellebbezhet az ítélet ellen.

Portik Tamást 2014 februárjában egyszer már elítélte a Fővárosi Törvényszék Prisztás József, a budapesti éjszakai élet másik akkori meghatározó alakja 1996. november elsejei – egy kölcsönügylettel összefüggő – megölése ügyében, de a Fővárosi Ítélőtábla utóbb új eljárást rendelt el.

Az új eljárásban a törvényszék tavaly októberben tíz év fegyházra ítélte Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölés miatt, H. István pedig – aki a vád szerint fejbe lőtte Prisztás Józsefet – kilenc évet kapott. A harmadrendű vádlottat akkor bizonyítottság hiányában felmentették.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.