Több edzőterem is szívesen látja a Down-szindrómást

Egy budapesti terem vendégei tettek panaszt. Most viszont fordult a kocka.

MNO
2016. 05. 20. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újbudai Thor Gym Facebook bejegyzésében határolódott el a kitiltásos esettől. Megdöbbenésüknek adtak hangot,  hogy egy Down-szindrómás fiatalembert eltanácsoltak egy budapesti edzőteremből, mert zavarta a terem közönségét.

A Thor Gym munkatársai hozzátettek: az alkalmazottak és vendégeik nem támogatják a diszkriminációt, minden edzeni vágyót örömmel fogadnak. A cég zuglói termében szívesen látja – ahogy fogalmaztak – az ifjú bajnokjelöltet, és minden tőlük telhető segítséget megadnak az optimális fejlődéséhez – teszik hozzá közleményükben.

Ám nemcsak a Thor Gym lépett az ügyben, a Hvg.hu arról ír, hogy egyre többen jelentkeznek, hogy szimpátiájukról és segítségükről biztosítsák a fiatal fiút.

Mint ismert, egy Down-szindrómás fiú testvére osztotta meg a Facebookon azt a történetet, hogy testvérét kitiltották egy budapesti edzőteremből. Az Index megkereste az érintett konditerem vezetőjét, aki elmondta: szó sincs kitiltásról, egyszerűen „az edzőterem veszélyes üzem, veszélyesnek bizonyult a jelenléte. A másik, hogy az edzőterem közösségként is működik, amibe sajnos nem tudott beilleszkedni a fiatal fiú. Mindenkinek úgy  kell edzenie, hogy egymást nem hátráltatják” – magyarázta a helyzetet a konditerem vezetője. Hozzátette: „Az edzések közben derült ki, hogy sajnos nem vagyunk felkészülve arra, hogy súlyos fogyatékkal élő emberekre vigyázzunk, vannak sajnos határok.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.