Vasárnap ágyúznak a Hősök terén

A hősök napja alkalmából ünnepséget rendeznek Budapesten, bonyolódik a közlekedés.

MTI
2016. 05. 27. 4:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatala az MTI-vel közölte: vasárnap délelőtt a Hősök emlékkövénél a díszszázad tiszteletadásával kezdődik az ünnepség. Beszédet mond Simicskó István honvédelmi miniszter, és fellép a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Az ünnepségen egy második világháborús lövegből négy díszlövést is leadnak. Ez – mint kiemelték – teljesen biztonságos, de várhatóan erős zajhatással és füsttel jár majd. Emiatt a szervezők a környékbeli lakók és járókelők megértését kérik.

A programok miatt vasárnap reggel nyolc órától délig le lesz zárva a Kós Károly sétány a Hősök tere és a Hermina út között. Forgalomkorlátozásra kell számítani továbbá az Állatkerti körútnak a Hősök tere és a Gundel Károly út közötti szakaszán, valamint a Hősök tere körüli úttesten. Emellett már szombat este nyolc órától tilos lesz megállni és várakozni a Hősök tere teljes területén, az Állatkerti körúton, valamint az Ötvenhatosok terén, a Műcsarnok melletti buszparkoló teljes területén.

Az Országgyűlés a magyar hősök emlékének megörökítéséről és a magyar hősök emlékünnepéről szóló, 2001. évi törvényben nyilvánította a magyar hősök emlékünnepévé minden esztendő májusának utolsó vasárnapját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.