A pedagóguskar elnöke bizakodó, de kritizál is

Horváth Péter több ponton is előrelépést lát a köznevelés jövőjéről szóló egyeztetéseken.

MTI
2016. 06. 15. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Péter – emlékeztetve arra, ők azt szeretnék, hogy az iskolák reális számokon nyugvó, önálló költségvetéssel bírjanak – azt mondta, az 59 önálló tankerület kialakításával „picit jobb esély van arra, hogy ez megvalósuljon”.

Előrelépésnek nevezte, hogy az intézmények a jövőben „bizonyos értelemben keretgazdálkodással rendelkezhetnek” több területen is. Pozitívumként értékelte, hogy az intézményvezetők „nagyjából egyetértési jogot” kapnak a tanárok kinevezésében és felmentésében.

Ugyanakkor az NPK elnöke jelezte: elfogadhatatlan a differenciált béremelés javasolt módja, hiszen az nem új keretből, hanem a korábban megadott béremelésen belül történne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.