Eddig 105 fiatalt tudtak hazacsábítani Orbánék

Jelen állás szerint még több a programban részt vevő cég, mint a visszatért dolgozó.

MNO
2016. 06. 08. 11:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tűnik egyelőre sikersztorinak a kormány által 100 millióból útjára indított Gyere haza, fiatal! program. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) által az Indexnek megküldött adatok alapján eddig 105 fiatal tért haza. A tavaly áprilisban elrajtoló projektben egyébként 134 cég kínál 2140 munkahelyet.

A programhoz az Egyesült Királyságban élő és dolgozó, speciális vagy hiányszakmával rendelkező magyar állampolgárok csatlakozhatnak, ezeknek a feltételeknek 1939 fő felel meg abból az ötezerből, akik regisztráltak. Ugyanakkor a tényleges csatlakozók száma 381 fő, és mindössze 645 kérelem érkezett.

A portál kérdésére, miszerint Nagy-Britannián kívülre is tervezik kiterjeszteni a projektet, azt a választ kapták: „a program bővítésére láthatóan van igény”.

Hazánkban egyre nagyobb probléma a munkaerőhiány, amit az alacsony munkabérek politikája generált, ennek bukásáról alábbi cikkünkben olvashat. A legutóbbi ékes példája a jelenségnek a kiskereskedelmi dolgozók befenyítése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.