Egy lépésre a bajnoki címtől a Szolnok

Őrült volt a hajrá.

MTI
2016. 06. 07. 18:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az várható volt, eddig mindkét döntős hozta a kötelező győzelmet hazai pályán, a múlt szerdai nyitányon 86-80-ra nyert a Szolnok, majd a Fehérvár szombaton 91-66-tal vágott vissza. A harmadik mérkőzésnek foghíjas kerettel vágtak neki a csapatok, hiányzott ugyanis Anthony Myles és Strahinja Milosevic: a Fehérvár amerikai és a Szolnok szerb légiósa három napja összeakaszkodott egymással a pályán, ezért mindkettőt kiállították, ami automatikusan egymeccses eltiltást jelentett. A Tisza-partiakat irányító Stojan Ivkovic ismét nem számíthatott sérült irányítójára, Wittmann Krisztiánra.

Két alapemberének távollétében is jól kezdett az Olaj, és három triplával 15-10-re elhúzott. A nyitónegyed végén Vojvoda Dávid dudaszós hármasával nyolc pont volt a remekül lepattanózó Tisza-partiak előnye. A folytatásban még a center Keller Ákos is triplát dobott a hazaiaknál, ekkor már 31-17 állt a nagy órán, 41-25-nél pedig a fehérvári tréner, Dzunics Braniszlav időt kért. Ez főként Lóránt Péternek köszönhetően egy 9-0-s vendégrohamot eredményezett, a nagyszünetben 46-38 volt az állás.

Fordulás után ismét tízen kívülre került a Szolnok, a fehérváriakat a szenzációsan dobó Lóránt egymaga vitte a vállán, így a 29. percben 66-64-re feljöttek. A 72-66-ról induló zárószakaszban óriási dobópárbaj zajlott a parketten, Vojvoda megszerezte 20., Lóránt pedig a 30. pontját, de az Alba nem tudott egy pontnál közelebb férkőzni. A hajrát a Szolnok bírta jobban, amely sikerével már csak egy győzelemre van a címvédéstől.

Eredmény

Férfi NB I, döntő, 3. mérkőzés:

Szolnoki Olaj–TLI-Alba Fehérvár 91-85 (25-17, 21-21, 26-28, 19-19)

Legjobb dobók: Vojvoda 23, Vrbanc 18, Jones 16, Keller 11, Kovács 11, Borisov 10, illetve Lóránt 30, Chery 17.

A párharc állása: 2-1 a Szolnok javára.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó döntő pénteken folytatódik Fehérváron.

A további program

4. mérkőzés, péntek:

TLI-Alba Fehérvár–Szolnoki Olaj 17.00

5. mérkőzés, vasárnap (ha szükséges):

Szolnoki Olaj–TLI-Alba Fehérvár 18.00

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.